Promo

Acoustic Energy AE1 – Zwart Piano – Actieve Boekenplankluidsprekers + Luidsprekerstatieven

1590,00

Door het toenemende aantal producten met geïntegreerde voorversterkers zijn klanten op zoek naar een luidspreker om ze op aan te sluiten. Door de ervaring van Acoustic Energy met actieve luidsprekers, is de AE1 Active ontworpen om dit gemak te leveren zonder in te leveren op prestaties.

Beschikbaarheid: Levering 1 - 2 weken.*

1250,00
495,00

Beschikbaarheid: Levering 1 - 2 weken.*

✔️ 8 weken bedenktijd!*
✔️ Klantenbeoordeling: 4,9/5!
✔️ Levering door onze chauffeurs!
✔️ Voorradig en voor 16 u. besteld? Vanavond nog geleverd!*

Acoustic Energy AE1 – Zwart Piano – Actieve Boekenplankluidsprekers – Per Paar + Luidsprekerstatieven

Over de Acoustic Energy AE1 – Zwart – Actieve Luidsprekers + Statieven:

De veranderende rollen van hifi-apparatuur zorgen ervoor dat audiosystemen zelf van vorm veranderen. Door het toenemende aantal producten met geïntegreerde voorversterkers zijn veel klanten op zoek naar een even handige luidspreker om ze op aan te sluiten. Door optimaal gebruik te maken van de aanzienlijke ervaring van Acoustic Energy op het gebied van actieve luidsprekers, is de AE1 Active ontworpen om dit gemak te leveren zonder in te leveren op prestaties.

De AE1 Active is een tweeweg staande luidspreker met geïntegreerde klasse A/B-versterking en volledig actieve filternetwerken. Met Acoustic Energy’s legendarische pure piston-keramische aluminium conustechnologie, heeft de AE1 Active alle verfijning en impact die je zou verwachten van de originele AE1 gehuisvest in een zelfaangedreven, volledig actief pakket. De luidsprekers zijn ook voorzien van Acoustic Energy’s gepatenteerde aluminium dome-tweeter met onze unieke WDT-golfgeleider voor verbeterde dekking en kamerintegratie.

Ideaal voor directe verbinding met audiofiele DAC/voorversterkers en Hi-Res-streamers, de AE1 Active combineert drie decennia van AE1-verfijning met Acoustic Energy’s expertise in de actieve studiomonitorsector. Het ontwerp is volledig bi-amped met twee 50 Watt klasse A/B-versterkers per luidspreker en biedt ongeëvenaarde versterkerluidsprekerintegratie en toonaangevende dynamiek. Het nieuwe Active-model biedt al het muzikale inzicht en de details die de AE1 30 jaar lang de favoriete kleine luidspreker van de audiofiel hebben gemaakt.

De sleutel tot het succes van het AE1 Active-ontwerp is de unieke pure keramische aluminium conustechnologie. Nu in de vijfde generatie, biedt deze 125 mm keramische hard-geanodiseerde gesponnen aluminium conus uitzonderlijke stijfheid bij een laag gewicht. Dit negeert de conus flex en break-up nodes bij frequenties die typisch zijn voor papieren en plastic conusontwerpen. De tweeter is een geheel nieuwe door Acoustic Energy ontworpen 27 mm metalen unit die is ontworpen om in harmonie te werken met onze Wide Dispersion Technology (WDT) golfgeleider. Het resultaat is een perfecte integratie met de mid/bass driver, met een extreem brede en ruimtelijke beeldvorming.

Elektronisch is de AE1 Active trots een volledig analoog ontwerp gericht op prestaties zonder compromissen. Dit omvat bedrade analoge ingangen, zowel gebalanceerde XLR als standaard RCA, lineaire voedingen van de hoogste kwaliteit en twee gepaarde, hoogwaardige 50 Watt klasse A/B-versterkers per luidspreker. Terwijl het ontwerpteam experimenteerde met draadloze ingangen, schakelende voedingen, Klasse D-versterking en DSP, leverde geen enkele de audioprestaties die passen bij een luidspreker met de legendarische AE1-badge.

Het actieve ontwerp biedt de mogelijkheid voor nauwkeurige afstemming op de luisterruimte en plaatsing dankzij te verslaan +/- 2dB trims voor bas- en treble-respons. Elke luidspreker heeft een analoge volumepot van hoge kwaliteit voor systemen zonder niveauregeling op de broncomponent. Elke AE1 Active wordt via een IEC-connector op een netvoeding aangesloten.

Extern krijgt de AE1 Active een geheel opnieuw ontworpen kast. Dit kenmerkt een uitgebreid verstevigde zwaargewicht vezelplaatconstructie met interne dempingspanelen en de introductie van een slotpoort voor het AE1-ontwerp voor de eerste keer. Met verschillende Acoustic Energy-modellen die al profiteren van het R&D-programma van het bedrijf voor het laden van slotpoorten, levert de poort van de AE1 Active een ongeëvenaard dwarsdoorsnede-oppervlak, minder schotruimte en aanzienlijk minder ‘windgeruis’ bij hoge volumes.

De AE1 Active maximaliseert alle voordelen van een actief luidsprekerontwerp. Deze omvatten het verminderen van crossover-verliezen, het elimineren van invloeden van luidsprekerkabels en het leveren van ongeëvenaard dynamisch vermogen. Het resultaat is een samenhangende actieve luidspreker met prestaties die wedijveren met passieve luidsprekers / externe versterkers die vele malen duurder zijn.

Met een bandbreedte van 40 Hz tot 25 kHz, een efficiëntie van 104 dB voor 1 Vrms en een maximale SPL van 115 dB, komt geen enkele andere kleine luidspreker in de buurt van de prestaties van de AE1 Active.

De AE1 Active is even comfortabel in huis als in de opnamestudio. Met het extra voordeel van instelbare lage en hoge tonen en een keuze uit RCA- of gebalanceerde XLR-aansluitingen, past deze luidspreker naadloos in elke luisteromgeving.

Tweeter

De tweeter is een geheel nieuwe door Acoustic Energy ontworpen 27 mm metalen dome-eenheid die is ontworpen om in harmonie te werken met onze Wide Dispersion Technology (WDT) golfgeleider. Het resultaat is een perfecte integratie met de mid/bass driver, met een extreem brede en ruimtelijke beeldvorming.

Drivers van de Acoustic Energy AE1 – Zwart Piano – Actieve Boekenplankluidsprekers + Luidsprekerstatieven

De sleutel tot het succes van het AE1 Active-ontwerp is de unieke pure keramische aluminium conustechnologie. Nu in de vijfde generatie, biedt deze 125 mm keramische hard-geanodiseerde gesponnen aluminium conus uitzonderlijke stijfheid bij een laag gewicht. Dit negeert de conus flex en break-up nodes bij frequenties die typisch zijn voor papieren en plastic conusontwerpen.

Versterking

Elektronisch is de AE1 Active trots een volledig analoog ontwerp gericht op prestaties zonder compromissen. Dit omvat bedrade analoge ingangen, zowel gebalanceerde XLR als standaard RCA, lineaire voedingen van de hoogste kwaliteit en twee gepaarde, hoogwaardige 50 Watt klasse A/B-versterkers per luidspreker. Terwijl het ontwerpteam experimenteerde met draadloze ingangen, schakelende voedingen, Klasse D-versterking en DSP, leverde geen enkele de audioprestaties die passen bij een luidspreker met de legendarische AE1-badge.

Kast / Behuizing

De kast is een uitgebreid verstevigde zwaargewicht vezelplaatconstructie met interne dempingspanelen en de introductie van een slotpoort voor het AE1-ontwerp voor de eerste keer. Met verschillende Acoustic Energy-modellen die al profiteren van het R&D-programma van het bedrijf voor het laden van slotpoorten, levert de poort van de AE1 Active een ongeëvenaard dwarsdoorsnede-oppervlak, minder schotruimte en aanzienlijk minder ‘windgeruis’ bij hoge volumes.

Specificaties van de Acoustic Energy AE1 – Zwart – Actieve Luidsprekers + Statieven

 • Drive Unit: 125mm ceramic aluminium sandwich cone
 • Tweeter: 25mm aluminium dome
 • Frequency Range: 42Hz – 28kHz (+/-6dB)
 • Input Sensitivity: 104dB for 1VRMS @ 1kHz
 • Peak SPL: 115dB
 • Maximum SPL: 105dB
 • Amplifier: Class A/B with linear power supply
 • Power: 100w
 • Crossover Frequency: 3.5kHz 4th Order Linkwitz-Riley
 • Inputs: RCA and Balanced XLR
 • Controls:
  • Volume adjust 0dB to -inf
  • HF shelf +/-2dB
  • LF shelf +/-2dB
 • Power Connection: IEC C13
 • Voltage: Switchable 110 / 240v
 • Safety Certification: CE EN55013/20
 • Design: 2 way active
 • Cabinet: 18mm MDF with bracing and damping panels
 • Grilles: Slim, cloth magnetic fit
 • Dimensions (mm): 300 x 185 x 250 (HxWxD)
 • Weight: 18kg (pair)
 • Finishes: Piano Black, Piano White and Piano Walnut real wood veneer

Dit product bekijken op de website van de fabrikant.

Alle boekenplankluidsprekers bekijken.

Merk

Kleur

Zwart

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Acoustic Energy AE1 – Zwart Piano – Actieve Boekenplankluidsprekers + Luidsprekerstatieven” te beoordelen
Winkelwagen
Scroll naar boven