Acoustic Energy AE109² – Walnoot – Vloerstaande Luidsprekers

799,00

De nieuwste aanpassing van Acoustic Energy’s wereldwijd geprezen 100-serie heeft een geheel nieuw, innovatief ontwerp vanaf de basis. De nieuwe 100-serie introduceert een overvloed aan evolutionaire verbeteringen gericht op het verfijnen van de luisterervaring.

Levering 1 - 2 weken.*

✔️ 8 weken bedenktijd!*
✔️ Klantenbeoordeling: 4,9/5!
✔️ Levering door onze chauffeurs!
✔️ Voorradig en voor 16 u. besteld? Vanavond nog geleverd!*

Acoustic Energy AE109² – Walnoot – Vloerstaande Luidsprekers – Per Paar

Over de Acoustic Energy AE109² – Walnoot – Vloerstaande Luidsprekers:

De nieuwste aanpassing van Acoustic Energy’s wereldwijd geprezen 100-serie heeft een geheel nieuw, innovatief ontwerp vanaf de basis.

De nieuwe 100-serie introduceert een overvloed aan evolutionaire verbeteringen gericht op het verfijnen van de luisterervaring. Alle modellen (afgezien van de AE108² subwoofer) zijn voorzien van onze WDT (Wide Dispersion Tweeter) golfgeleider voor verbeterde spreiding, waarbij we nu gebruik maken van de signalen van onze 500-serie met mid/bass-drivers die dichter bij de tweeter zijn geplaatst. De aandrijfunits zijn geheel nieuw en in tandem ontworpen om naadloze integratie te bieden, samen met een verbeterde respons en vermogensafhandeling. Sleufpoorten aan de achterkant van elke kast verminderen chuffing en vervorming, dankzij een nieuwe bewerkte ventilatieopening voor een verdere soepele luchtstroom. Ten slotte, als een primeur in deze prijsklasse, gebruikt de 100-serie HDF-constructie (High Density Fibreboard) om dunnere kastwanden mogelijk te maken zonder verlies in massa of stijfheid – het resultaat is een groter intern volume dat een diepere basrespons biedt voor een minimale toename van de externe grootte.

Deze elegante, compacte maar krachtige reeks luidsprekers belichaamt alle kwaliteiten waar Acoustic Energy bekend om staat, terwijl we profiteren van alles wat we hebben geleerd tijdens onze voortdurende reis van ontwikkeling.

Productomschrijving van de Acoustic Energy AE109² – Walnoot – Vloerstaande Luidsprekers

De AE109² is ontworpen om moeiteloze, kamervullende prestaties te bieden uit een slanke vloerstaande luidspreker, op vrijwel dezelfde manier als de wereldwijd geprezen originele AE109 20 jaar geleden deed. Om dit te doen, worden twee 130 mm papierdrivers gebruikt die gebruikmaken van een ultra-high force motorsysteem in samenwerking met een 25 mm zachte dome-tweeter. De 2,5-weg crossover heeft een unieke topologie die integratie en stroomafhandeling mogelijk maakt die voorheen niet mogelijk waren met dit type luidspreker. Bijzondere aandacht is besteed aan de fase- en tijdafstemming voor een zo samenhangend mogelijke uitvoering.

Net als de AE100² luidspreker voor staande montage, zijn de driver en de crossover ondergebracht in een substantiële 15 mm HDF-kast die stijlelementen uit de bekroonde 500-serie haalt. Het resultaat is een audioproduct met strakke en overzichtelijke lijnen die nog steeds de opwindende en krachtige presentatie kunnen leveren die eigenaren van Acoustic Energy gewend zijn. Zwart en walnoot vinyl fineer afwerkingen zijn beschikbaar.

Tweeter

De op maat gemaakte 25 mm zachte dome-tweeter van Acoustic Energy is ontworpen in combinatie met de 100-serie basdriver om optimale integratie en toonaanpassing te bieden. In combinatie met onze Wide Dispersion Technology-golfgeleider is het crossover-gebied tussen aandrijfeenheden hoorbaar naadloos, terwijl de krachtige neodymium-motorassemblage zorgt voor betrouwbare, vervormingsvrije weergave van hoog volume.

Drivers

De 130 mm bas/midden-driver die in de 100-serie wordt gebruikt, is ontwikkeld met een krachtige motor met lange uitslag om bevredigende volumeniveaus en basuitbreiding te bieden vanuit relatief compacte behuizingen. De gedoteerde papieren conus maakt een hoger crossover-punt mogelijk voor een soepeler middenbereik en naadloze crossover met de tweeter, waardoor een extreem hifi, gedetailleerde en vooral muzikale geluidsweergave wordt gecreëerd.

Behuizing

De 100-serie maakt gebruik van dunne, 15 mm hoge dichtheid (HDF) behuizingen met zorgvuldig afgestemde verstevigingen, waardoor schadelijke resonanties worden verminderd terwijl de body en substantie van compacte, praktische kasten behouden blijven. De poorten aan de achterkant* zorgen voor een soepele basuitbreiding met minimale impact op de ruimte, waardoor plaatsing eenvoudig is. De AE109² en AE120² zijn voorzien van inerte massalading voor extra stabiliteit en akoestische demping, alle modellen worden geleverd met slanke magnetische roosters.

*De AE108² is een verzegelde doos zonder slotpoort.

Specificaties van de Acoustic Energy AE109² – Walnoot – Vloerstaande Luidsprekers

 • Drive Unit: 130mm paper cones
 • Tweeter: 25mm fabric dome
 • Frequency Range: 41Hz – 26kHz
 • Sensitivity: 89dB
 • Peak SPL: 115dB
 • Power Handling: 175w
 • Crossover Frequency: 275Hz, 2.5kHz
 • Impedance: 6ohms
 • Design: 2.5-way
 • Grilles: Slim, cloth magnetic fit
 • Dimensions (mm): 860 x 165 x 250 (HxWxD)
 • Weight: 16kg (each)
 • Finishes: Black and Walnut vinyl veneer

Dit product bekijken op de website van de fabrikant.

Alle boekenplankluidsprekers bekijken.

Merk

Kleur

Bruin

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Acoustic Energy AE109² – Walnoot – Vloerstaande Luidsprekers” te beoordelen
Winkelwagen
Scroll naar boven