Acoustic Energy AE120² – Zwart – Vloerstaande Luidsprekers

1199,00

Twin-bass drive-units ondersteunen de kamervullende prestaties met een speciale mid-range driver in een eigen behuizing, zorgvuldig ontworpen om de schadelijke effecten van reflecties van de achterste golf te verminderen.

Beschikbaarheid: Levering 1 - 2 weken.*

✔️ 8 weken bedenktijd!*
✔️ Klantenbeoordeling: 4,9/5!
✔️ Levering door onze chauffeurs!
✔️ Voorradig en voor 16 u. besteld? Vanavond nog geleverd!*

Acoustic Energy AE120² – Zwart – Vloerstaande Luidsprekers – Per Paar

Over de Acoustic Energy AE120² – Zwart – Vloerstaande Luidsprekers:

De nieuwste aanpassing van Acoustic Energy’s wereldwijd geprezen 100-serie heeft een geheel nieuw, innovatief ontwerp vanaf de basis.

De nieuwe 100-serie introduceert een overvloed aan evolutionaire verbeteringen gericht op het verfijnen van de luisterervaring. Alle modellen (afgezien van de AE108² subwoofer) zijn voorzien van onze WDT (Wide Dispersion Tweeter) golfgeleider voor verbeterde spreiding, waarbij we nu gebruik maken van de signalen van onze 500-serie met mid/bass-drivers die dichter bij de tweeter zijn geplaatst. De aandrijfunits zijn geheel nieuw en in tandem ontworpen om naadloze integratie te bieden, samen met een verbeterde respons en vermogensafhandeling. Sleufpoorten aan de achterkant van elke kast verminderen chuffing en vervorming, dankzij een nieuwe bewerkte ventilatieopening voor een verdere soepele luchtstroom. Ten slotte, als een primeur in deze prijsklasse, gebruikt de 100-serie HDF-constructie (High Density Fibreboard) om dunnere kastwanden mogelijk te maken zonder verlies in massa of stijfheid – het resultaat is een groter intern volume dat een diepere basrespons biedt voor een minimale toename van de externe grootte.

Deze elegante, compacte maar krachtige reeks luidsprekers belichaamt alle kwaliteiten waar Acoustic Energy bekend om staat, terwijl we profiteren van alles wat we hebben geleerd tijdens onze voortdurende reis van ontwikkeling.

Productomschrijving van de Acoustic Energy AE120² – Zwart – Vloerstaande Luidsprekers

Als vlaggenschip van het assortiment is de AE120² het grootste model in de 100-serie en een echt 3-way design. Deze luidspreker biedt een groots geluid uit een slanke behuizing, smaakvol vormgegeven om op te gaan in een breed scala aan huishoudelijke omgevingen. Twin-bass drive-units ondersteunen de kamervullende prestaties met een speciale mid-range driver in een eigen behuizing, zorgvuldig ontworpen om de schadelijke effecten van reflecties van de achterste golf te verminderen. Geïntegreerd in de perfect afgestemde Wide Dispersion Technology (WDT) golfgeleider, beheert de 25 mm zachte dome-tweeter van Acoustic Energy de hoge frequenties met gecontroleerde spreiding, hoge gevoeligheid en lage vervorming.

De 3-weg crossover is impedantie-gecompenseerd om resonantieproblemen te voorkomen die anders de basweergave en kleurprestaties in het middenbereik zouden vertragen. Bijzondere aandacht is ook besteed aan de fase- en tijduitlijning voor een optimale integratie en soundstage. Het resultaat is een luidspreker met soepele, brede spreiding van hoge frequenties met een schoon middenbereik en een bliksemsnelle basrespons. De inerte kastbehuizing is gemaakt van 15 mm HDF en wordt, net als zijn kleinere AE109²-broer, met massa geladen geleverd om kasttrillingen te dempen. Het interne verstevigingssysteem is zorgvuldig afgesteld om resonanties van de kast en kleuring in het middenbereik te verminderen, terwijl de nieuwe AE120² profiteert van een subtiel gestileerde, discrete zwarte plint om de stabiliteit te bevorderen, waardoor de dynamiek en stereofocus verder worden verbeterd.

Tweeter

De op maat gemaakte 25 mm zachte dome-tweeter van Acoustic Energy is ontworpen in combinatie met de 100-serie basdriver om optimale integratie en toonaanpassing te bieden. In combinatie met onze Wide Dispersion Technology-golfgeleider is het crossover-gebied tussen aandrijfeenheden hoorbaar naadloos, terwijl de krachtige neodymium-motorassemblage zorgt voor betrouwbare, vervormingsvrije weergave van hoog volume.

Drivers

De 130 mm bas/midden-driver die in de 100-serie wordt gebruikt, is ontwikkeld met een krachtige motor met lange uitslag om bevredigende volumeniveaus en basuitbreiding te bieden vanuit relatief compacte behuizingen. De gedoteerde papieren conus maakt een hoger crossover-punt mogelijk voor een soepeler middenbereik en naadloze crossover met de tweeter, waardoor een extreem hifi, gedetailleerde en vooral muzikale geluidsweergave wordt gecreëerd.

Behuizing

De 100-serie maakt gebruik van dunne, 15 mm hoge dichtheid (HDF) behuizingen met zorgvuldig afgestemde verstevigingen, waardoor schadelijke resonanties worden verminderd terwijl de body en substantie van compacte, praktische kasten behouden blijven. De poorten aan de achterkant* zorgen voor een soepele basuitbreiding met minimale impact op de ruimte, waardoor plaatsing eenvoudig is. De AE109² en AE120² zijn voorzien van inerte massalading voor extra stabiliteit en akoestische demping, alle modellen worden geleverd met slanke magnetische roosters.

*De AE108² is een verzegelde doos zonder slotpoort.

Specificaties van de Acoustic Energy AE120² – Zwart – Vloerstaande Luidsprekers

 • Drive Unit: 130mm paper cones
 • Tweeter: 25mm fabric dome
 • Frequency Range: 39Hz – 26kHz
 • Sensitivity: 90dB
 • Peak SPL: 116dB
 • Power Handling: 200w
 • Crossover Frequency: 300Hz, 2.7kHz
 • Impedance: 6ohms
 • Design: 3-way
 • Grilles: Slim, cloth magnetic fit
 • Dimensions (mm): 950 x 165 x 250 (HxWxD, inc. plinth)
 • Weight: 19kg (each)
 • Finishes: Black and Walnut vinyl veneer

Dit product bekijken op de website van de fabrikant.

Alle vloerstaande luidsprekers bekijken.

Merk

Kleur

Zwart

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Acoustic Energy AE120² – Zwart – Vloerstaande Luidsprekers” te beoordelen
Winkelwagen
Scroll naar boven