Audiolab 9000A – Zilver – Stereo Versterker

2299,00

De Audiolab 9000A – Zilver – Stereo Versterker is de meest geavanceerde en krachtige geïntegreerde versterker van Audiolab tot nu toe. Deze veelzijdige en flexibele versterker is geschikt voor zowel digitale als analoge apparaten en biedt Bluetooth- en USB-aansluitingen.

Uitverkocht

Artikelnummer: 6974017846422 Categorieën: , Tags: ,

Audiolab 9000A – Zilver – Stereo Versterker

Over de Audiolab 9000A – Zilver – Stereo Versterker:

Geïntegreerde versterker, de Audiolab 9000A – Zilver – Stereo Versterker

Zoals altijd is de 9000A het middelpunt van de audiolab-focus omdat hij het kloppende hart is van elk hoogwaardig audiosysteem. Hij is krachtiger, capabeler en boordevol functies dan alle voorgaande modellen – de meest geavanceerde audiolab geïntegreerde versterker tot nu toe. Veelzijdigheid is de sleutel tot de aantrekkingskracht van de geïntegreerde versterker van Audiolab, en de 9000A is geschikt voor audiofielen van alle geloofsovertuigingen. Geladen met digitale en analoge bronaansluiting, draadloze connectiviteit voor draagbare apparaten, een geheel nieuw phono-podium voor het afspelen van vinyl en de gebruikelijke, toonaangevende versterking voor luidsprekers en hoofdtelefoons.

Digitaal gezicht

De 9000A voldoet aan de eisen van de moderne hifi-enthousiasteling en is voorzien van een IPS LCD-kleurenscherm met duidelijke en informatieve afspeel-, bron- en bestandsinformatie. Om nog maar te zwijgen van een groot aantal menu-opties voor optimale prestaties en door de gebruiker gedefinieerde instellingen. Er zijn verschillende weergaveopties beschikbaar, waaronder ook twee VU-meteropties, waardoor de 9000A visueel informatief kan zijn of, in het geval van ‘weergave uit’-instellingen, een discreet middelpunt van elk audiosysteem.

Flexibel en capabel

De audiolab 9000A onderscheidt zich van rivalen binnen zijn categorie en combineert digitale mogelijkheden met een analoge stamboom. D/A-conversie op topniveau, zoals je altijd van audiolab zou verwachten, maakt het mogelijk een reeks digitale bronnen (meer dan vier digitale ingangen) rechtstreeks op deze krachtige geïntegreerde unit aan te sluiten. Maar op basis van meer dan 40 jaar ervaring in het ontwerpen van versterkers, om nog maar te zwijgen van een recente geschiedenis van meermaals bekroonde audio-oplossingen, is de 9000A ook geschikt voor analoge apparaatintegraties (via drie AUX, gebalanceerde XLR en een speciale phono-ingang).

De wereld van modern audiogenot is echter niet beperkt tot bedrade afspeelapparaten, daarom ondersteunt de 9000A ook draadloze connectiviteit via Bluetooth en digitale audio via een pc-USB-aansluiting.

De 9000A is het geesteskind van hoofdontwerper Jan Ertner. Beroemd om een ​​overvloed aan toonaangevende en bekroonde audio-elektronische modellen, heeft Jan de 9000A naar het hoogste prestatieniveau geduwd door de principes die de 8300A en de zeer succesvolle 6000A creëerden, te evolueren en opnieuw te ontwikkelen, om de meest uitzonderlijke prestaties ooit te leveren gezien in een audiolab geïntegreerde versterker.

laggenschip DAC bij de Audiolab 9000A – Zilver – Stereo Versterker

De 9000A is voorzien van de nieuwste ESS 9038PRO vlaggenschip 32-bits DAC-chip. Door gebruik te maken van de veelgeprezen gepatenteerde HyperStream ® II-architectuur en Time Domain Jitter Eliminator, levert de ES9038PRO een ongekend prestatieniveau dat zal voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende audiotoepassingen – passend bij een versterker van het 9000A-kaliber.

Jarenlange ervaring en talloze ESS-uitgeruste modellen betekenen dat audiolab meer dan bekend is met het optimaal benutten van deze technisch uitstekende maar uitdagende DAC-technologie. Er is veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van een systeem waarmee audiolab-elektronica en ESS DAC-technologie het beste kunnen bieden op het gebied van audiofiele prestaties.

De vier digitale S/PDIF-ingangen van de versterker – twee coaxiale en twee optische – verwerken PCM-gegevens met hoge resolutie tot 24-bit/192 kHz en profiteren van een groot aantal door de gebruiker selecteerbare digitale filters waarmee de gebruiker de respons kan optimaliseren om te passen bij de bronbestand en bandbreedte van de partnerapparatuur.

PCM-audio wordt ondersteund tot 32-bit/768 kHz, naast DSD tot 22,5 MHz (DSD512). Elk significant hi-res en lossless audioformaat wordt verzorgd, inclusief FLAC, ALAC, AIFF en WAV, evenals gecomprimeerde oudere formaten.

MQA helemaal

De 9000A levert ook volledige decodering van MQA, de hi-res streamingtechnologie van een op maat gemaakte MQA-gecertificeerde DAC-oplossing. Dit betekent dat het volledige ‘drie ontvouwen’-decoderingsproces intern wordt uitgevoerd, in tegenstelling tot alleen het laatste ontvouwen op de manier van een MQA-‘renderer’, wat de 9000A een uitstekende systeemkeuze maakt voor abonnees op Tidal’s ‘HiFi Plus’-laag waar Tidal Masters (MQA)-inhoud kan worden gevonden.

Zoals verwacht voor het gemak van moderne audioweergave, is Bluetooth-connectiviteit standaard aanwezig bij de 9000A die overstapt naar het aptX HD-protocol voor sonisch superieur en eenvoudig draadloos streamen vanaf smartphones, tablets, laptops en meer. Bluetooth-gekoppelde apparaten profiteren ook van de kwaliteit van de DAC-sectie en filteropties van de versterker.

 

De discrete Class AB eindversterkertrap van de 9000A levert 100 W per kanaal bij 8 ohm (160 W per kanaal bij 4 ohm!). In tegenstelling tot overdreven gespecificeerde modellen van concurrenten, zal de echte 100W per kanaal de 9000A het opnemen tegen de beste in zijn klasse. Verwijzend naar de standaarden die zijn vastgesteld met de audiolab 6000A (nominaal 50 W per kanaal), zal de 100 W per kanaal van de 9000A ongetwijfeld voldoen aan de meest veeleisende luidsprekers en hun energieverslindende meesters.

Een sleutel tot de audiolab-prestaties is de wereldberoemde CFB-topologie (Complementary Feedback), die zorgt voor superieure lineariteit en uitstekende thermische stabiliteit, aangezien de inactieve stroom onafhankelijk wordt gehouden van de temperatuur van de uitgangstransistors. Een geheel nieuwe en op maat gespecificeerde 320VA ringkerntransformator, gevolgd door 4 x 15.000uF reservoircapaciteit (60.000uF in totaal), helpt de versterker om de muziek stevig onder controle te houden en tegelijkertijd een uitstekend dynamisch bereik mogelijk te maken.

In een poging om een ​​consistente signaalzuiverheid te behouden, met lijningangssignalen die naar een nauwkeurig analoog volumestadium gaan, is de voorversterkersectie zo eenvoudig mogelijk gehouden. Zoals bij alle ontwerpen van Jan Ertner, is het circuit een kunstwerk in meer dan lay-out en architectuur. Het ontwerp zelf beschermt de gevoelige voorversterkersectie tegen ruisinterferentie en kleuring – een belangrijke hoeksteen van de audiolab-filosofie.

Hoogwaardige phonotrap van de Audiolab 9000A – Zilver – Stereo Versterker

Met elke iteratie van het ontwerp van een geïntegreerde versterker werkt audiolab aan verbetering van het standaard ingebouwde phono-podiumgedeelte. De 9000A is niet anders; verlegt de grenzen van de prestaties van een ingebouwde phono-voorversterkersectie. De geheel nieuwe phono-voorversterker voor 9000A biedt compatibiliteit voor bewegende magneet – een op JFET gebaseerd circuit met nauwkeurige RIAA-egalisatie biedt het beste van twee werelden voor de draaitafel met behulp van audiolab-ventilatoren.

Evenzo, voor de hoofdtelefoonuitgangstrap die stroomfeedbackcircuits gebruikt met een grote bandbreedte en een hoge slew rate; de 9000A zorgt voor een dynamische, gedetailleerde en meeslepende uitvoering met allerlei hoofdtelefoontypes, met die extra toegevoegde audiolab-sprankeling door de consistente signaalintegriteit van alle ingangen.

De audiolab 9000A gaat verder met het thema flexibiliteit in audiosysteemintegratie. Zoals een hoofdbestanddeel is van het ontwerp van de geïntegreerde versterker van Audiolab, biedt de 9000A drie variaties van bedieningsmodi, waardoor het een veelzijdig en essentieel onderdeel is in elk systeem.

De macht aan het volk

De primaire modus is ‘Integrated’ – dit combineert de voor- en eindversterkertrappen, voor de aansluiting van digitale en analoge bronnen op de ingangen van de versterker en een paar luidsprekers op de aansluitklemmen.

‘Pre-Power Mode’ koppelt de voor- en eindversterkertrappen los. Hierdoor kan de 9000A uitsluitend als eindversterker worden gebruikt – bijvoorbeeld aangesloten op een AV-processor in een thuisbioscoopsysteem. Het maakt het ook mogelijk om extra signaalverwerking toe te voegen, door de ‘preamp out’-aansluiting van de 9000A aan te sluiten op een externe processor en vervolgens de uitvoer van de processor terug te sturen naar de ‘power amp in’-aansluiting van de versterker, waardoor het maximale uit de gigantische 100 W per kanaal wordt gehaald en kritische prestatiekenmerk van de pre-sectie van de 9000A, ongeacht welke magie de gebruikers tussendoor willen implementeren!

 

Ten slotte schakelt ‘Pre Mode’ de eindversterkerfase uit, waardoor de 9000A in een nog steeds glorieuze stand-alone voorversterker verandert. Hierdoor kan externe vermogensversterking worden toegevoegd, waardoor een mogelijk upgradepad wordt geboden.

Nooit eerder bezocht audiolab deze prijs- en prestatiecategorie; nieuwe normen worden gesteld.

Technische specificaties van de Audiolab 9000A – Zilver – Stereo Versterker

Model 9000A
Algemene beschrijving Geïntegreerde versterker
Ontwerpfilosofie en kerntechnologie 2 x 100W (8 ohm) / 2 x 160W (4 ohm) Klasse AB
ES9038Pro 32-bit DAC
4,3″ (80 x 48 mm) groot formaat full-view IPS LCD
Ingebouwde gecertificeerde MQA volledige decoder (PC USB, coax/optisch)
Ondersteuning voor Bluetooth 5.1 (aptX/aptX HD/AAC/LDAC).
Speciale krachtige, geluidsarme MM Phono Stage
Speciale Current-Feedback Hoofdtelefoon AMP
Geïntegreerde / PRE-POWER / PRE Only-modi
Ondersteuning voor USB-upgrades
Ingangen 3 x analoog, 1 x XLR, 1 x phono (MM), 1 x eindversterker,
2 x SPDIF (coax), 2 x SPDIF (optisch), 1 x PC USB (USB B),
1 x Bluetooth (aptX/aptX HD/LDAC), 1 x 12V-trigger
Uitgangen 1 x PRE-versterker, 1 x stereoluidspreker, 1 x hoofdtelefoon, 1 x 12V-trigger
Bemonsteringsfrequentie Optisch / coaxiaal: 44,1 kHz – 192 kHz;
PC-USB: 44,1 kHz-768 kHz (PCM) / DSD64, DSD128, DSD256, DSD512
Voorversterker sectie
Winst (max.) +6dB (Lijn), +53dB (Phono MM)
Ingangsgevoeligheid 1Vrms (Lijn, Volume = 0dB);
2Vrms (XLR, volume = 0dB), 4,4mV (Phono MM, volume=0dB)
Ingangsimpedantie 10K (Lijn); 47K // 100pF (Phono MM)
Totale harmonische vervorming (THD) < 0,0004% (1kHz @ 2V, Volume = 0dB)
Frequentierespons 20Hz-20kHz (+/-0.1dB)
Uitgangsspanning maximaal 2,3V (Volume = 0dB)
Uitgangsimpedantie 120 ohm
Signaal – ruis verhouding > 110dB (lijn & XLR, A-gewogen); > 80dB (Phono MM, A-gewogen)
DAC
D naar A Converter ES9038Pro
Totale harmonische vervorming (THD) < 0,001% (1kHz @ 0dBFS)
Uitgangsniveau (0dBFS, 1kHz) 2.1Vrms
Max. Bemonsteringsfrequentie Optisch, coaxiaal: 192 kHz;
PC-USB: PCM768kHz, DSD512
Signaal-ruisverhouding (S/N) > 117dB (A-gewogen)
Eindversterker sectie
Verdienen +29dB
Nominaal uitgangsvermogen 2 x 100 W (8 ohm, THD <1%);
2 x 160 W (4 ohm, THD <1%)
Frequentierespons 20Hz-20kHz (+/-0.3dB)
Totale harmonische vervorming (THD) <0,002% (1kHz @ 50W / 8 ohm)
Ingangsgevoeligheid 1Vrms
Signaal-ruisverhouding (S/N) > 110dB (A-gewogen)
Max. Uitgangsstroom 15A
Hoofdtelefoon Versterker
Totale harmonische vervorming (THD) < 0,01% (1 kHz, 50 mW)
Uitgangsimpedantie 2,35 ohm
Belastingsimpedantie 20-600 ohm
Algemeen
Stand-by stroomverbruik <0,5 W
Netto gewicht 9,4 kg
Bruto gewicht 11,2 kg
Afmetingen (mm) (B x H x D) 444 x 89 x 342
Grootte van de doos (mm) (B x H x D) 514 x 470 x 161
Finish Zwart zilver
energiebehoeften 220-240V ~ 50/60Hz;
(afhankelijk van de regio) 100-120V ~ 50/60Hz
standaard accessoires Netsnoer, afstandsbediening, gebruikershandleiding, antennes, enz.

Dit product bekijken op de website van de fabrikant.

Alle stereo versterkers van Audiolab bekijken.

Merk

Kleur

Zilver

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Audiolab 9000A – Zilver – Stereo Versterker” te beoordelen
Winkelwagen
Scroll naar boven