Mission 770 – Wit en Zwart – Luidsprekers EN Statieven

4499,00

De Mission 770 vertegenwoordigt een van de meest iconische modellen in de lange geschiedenis van Mission-luidsprekers. Een model dat de belichaming was van het baanbrekende onderzoek van de Mission in de late jaren ’70 en ’80, met een bloedlijn die teruggaat tot 1977.

Levering 1 - 2 weken.*

✔️ 8 weken bedenktijd!*
✔️ Klantenbeoordeling: 4,9/5!
✔️ Levering door onze chauffeurs!
✔️ Voorradig en voor 16 u. besteld? Vanavond nog geleverd!*
Artikelnummer: 6792650928680 Categorieën: , Tags: , ,

Mission 770 – Wit en Zwart – Luidsprekers EN Statieven – Per Paar

Over de Mission 770 – Wit en Zwart – Luidsprekers EN Statieven

De Mission 770 vertegenwoordigt een van de meest iconische modellen in de lange geschiedenis van Mission-luidsprekers. Een model dat de belichaming was van het baanbrekende onderzoek van de Mission in de late jaren ’70 en ’80, met een bloedlijn die teruggaat tot 1977. De originele Mission 770 debuteerde in 1978. Het werd al snel Mission’s bestverkochte luidspreker en werd op natuurlijke wijze aangetrokken tot MK2- en MK3-aanpassingen met verbeteringen op gevoeligheid en belastbaarheid. Daarna migreerde het ontwerp uiteindelijk naar Freedom en andere variaties, maar geen van hen had de verkoopimpact of bekendheid die de originele 770 kreeg.

Het ontwerp- en engineeringteam van het project werd geleid door Peter Comeau, de huidige directeur van Acoustic Design van Mission. Peter was een jonge recensent voor Hi-Fi Answers toen de originele 770 werd gelanceerd en herinnert zich nog goed de impact ervan (hij was vervolgens medeoprichter van luidsprekermaker Heybrook in 1979). Voor Peter is de nieuwe Mission 770 een liefdeswerk; net zoals het al die jaren geleden was voor Farad Azima.

De nieuwe 770 kondigt de terugkeer aan van de productie in het VK voor het merk Mission, waar speciaal een productiefaciliteit van 25.000 vierkante voet is gebouwd in Huntingdon, Cambridgeshire – de thuisbasis van de Britse hifi.

De Mission 770 is altijd vervaardigd volgens de Mission-principes van kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding. New Mission 770 is een verder voorbeeld van deze twee edicten; een evenwicht vinden tussen fijn vakmanschap, natuurlijke geluidskwaliteit en betaalbaarheid in een prachtig geproportioneerde luidspreker die in zijn verschillende incarnaties over de hele wereld met miljoenen is gekocht.

De originele 770 stond bekend om zijn warme, rijke en natuurlijk klinkende karakter en de nieuwe Mission 770 behoudt die status, maar doordrenkt hem met een open, gedetailleerde uitvoering die je zal verleiden om je hele muziekcollectie opnieuw te ontdekken.

Nadruk op Ontwerp van de Mission 770 – Wit en Zwart

De nadruk bij het ontwerp van de nieuwe Mission 770 ligt inderdaad op die combinatie van polypropyleen conus en resonantiegestuurde kast. Dienovereenkomstig heeft Mission een nieuwe driver van polypropyleen ontwikkeld, die de verlengde respons en lage kleuring van het origineel nabootst, terwijl het motorsysteem is geüpgraded om rekening te houden met moderne vermogensbehandeling en dynamische vereisten. Natuurlijk is de driver, net als het origineel, gebouwd op een 8-inch gegoten chassis met grotere achterruiten om vroege reflecties terug door de conus te verminderen. Er is speciale zorg besteed aan het koppelen van een nitrilrand met lage dichtheid aan de conus om de impedantie ervan te evenaren en reflecties van de conusrand te verminderen.

De originele 770 stond bekend om zijn warme, rijke en natuurlijk klinkende karakter en de nieuwe Mission 770 behoudt die status, maar doordrenkt hem met een open, gedetailleerde uitvoering die je zal verleiden om je hele muziekcollectie opnieuw te ontdekken.

Drivers van de Mission 770 – Wit en Zwart

Voor de opnieuw ontworpen 770 is een nieuwe polypropyleen mid/bass-driver van 20 cm ontwikkeld, die de verlengde respons en lage kleuring van het origineel nabootst, terwijl het motorsysteem is geüpgraded om rekening te houden met moderne vermogensbehandeling en dynamische vereisten.

Net als het origineel is de driver gebouwd op een gegoten chassis met grote achterruiten om vroege reflecties door de conus te verminderen. Er is speciale zorg besteed aan het koppelen van een nitrilrand met lage dichtheid aan de conus, om de impedantie ervan te evenaren en reflecties van de conusrand te verminderen.
De nieuwe conus van polypropyleen is geladen met mineralen om hem stijver te maken dan het origineel, wat een snelle, strakke bas oplevert die de luisteraar in staat stelt om precies te horen hoe basinstrumenten worden bespeeld. Dit wordt gecompenseerd door de kast en de reflexpoort af te stemmen op een zeer lage frequentie, waardoor de ‘één noot bas’ wordt vermeden die typerend is voor veel basreflexsystemen. Bovendien loopt de poort sterk uit aan zowel de inlaat als de uitlaat om de luchtstroom te vergemakkelijken en vervorming uit te bannen. De bas is krachtig en zuiver tot onder de 30 Hz in de kamer, wat opmerkelijk is voor luidsprekers van dit formaat.

De zachte dome-hoge tonen van geweven textiel – trouw aan vorm, met een ferrietmagneet met hoge flux, is ontworpen voor een soepele, gedetailleerde HF-uitbreiding. Deze nieuwe treble-eenheid maakt gebruik van een lichtgewicht, gedempte microvezelkoepel met een ultrasoepele respons, ondersteund door een gedempte achterkamer die de fundamentele resonantie ver onder het crossover-gebied duwt. De kwaliteit van deze 28 mm dome gaat perfect samen met de midden-/basdriver om een gelijkmatig karakter te garanderen over het hele bereik van de hele luidspreker.

Eindeloze Ontwikkeling van de Mission 770 – Wit en Zwart

De zeer onderzochte crossover – duizenden uren luistertests perfectioneren de coherente, naadloze muzikale uitvoer die zowel opwindend als natuurlijk is in de weergave van elk bronmateriaal.
IAG’s Director of Acoustic Design, Peter Comeau, heeft onvermoeibaar gewerkt aan een naadloze integratie tussen de aandrijfeenheden, zodat de luidspreker zich gedraagt als één muziekmakend systeem.

Met de geavanceerde software-crossover mapping en meettechnieken van vandaag kan Mission de balans tussen bas en midrange perfectioneren en de crossover aanpassen aan de treble-eenheid door de akoestische crossover-hellingen met extreme nauwkeurigheid in kaart te brengen. Toch vergde de keuze van EQ en crossover voor de nieuwe 770 honderden uren luistersessies met een grote verscheidenheid aan muziek, en er werden meer dan 170 circuit-iteraties uitgeprobeerd voordat de definitieve crossover werd vastgesteld.
Het circuit werd vervolgens in kaart gebracht op afzonderlijke bas- en treble-PCB’s met behulp van zeer korte signa-paden en met hoogwaardige componenten zoals supertransparante polypropyleen condensatoren en luchtkerninductoren, waarbij de eenvoud en elegantie van het origineel behouden bleef terwijl kritische elementen werden verbeterd. De resulterende transparantie voor muzikale details zorgt ervoor dat de opwindende emotie van muziek volledig wordt overgebracht, terwijl een naadloze overgang tussen de mid/bass en treble units behouden blijft.

De Behuizing van de Mission 770 – Wit en Zwart

De drivers en crossover zijn ondergebracht in een met echt hout gefineerde kast met een wit gelamineerde frontplaat die de stijl weerspiegelt die de Mission 770 in de jaren 70 en 80 tot een opvallend hifi-product maakte. Onder het rijke, roze getinte walnoot- of zwart fineer ligt een verdere technologische vooruitgang. Terwijl de oorspronkelijke 770 de verkleuring in het middenbereik verminderde met behulp van de door de BBC beïnvloede techniek van een dunwandige kast die werd gedempt door massabelasting met bitumenkussentjes, heeft de nieuwe 770 een dubbelwandige sandwich van MDF met hoge dichtheid en spaanplaat, gebonden door een laag van een Geheel nieuwe treble-eenheid met 28 mm microvezel-dome levert soepele en uitgebreide hoogfrequente hoog-dempende lijm. Dit resulteert in een kast met paneelresonantie ver onder hoorbaarheid, waardoor de aandrijfeenheden hun werk kunnen doen zonder bezoedeld te worden door kastkleuring bij alle frequenties.
Interne versteviging voegt kracht toe aan de voorplaat en ondersteunt de aandrijfeenheid aan de kast, waardoor een mechanische ondersteuning ontstaat die de dynamische prestaties van de baseenheid ondersteunt en de microdynamiek van de muzikale uitvoering onthult. Dit wordt aangevuld met een laag akoestisch schuim en dempende vezel, strategisch geplaatst om reflecties in de kast te absorberen zonder de baskwaliteit te overdrijven.

De nieuwe Mission 770 is niet alleen ontworpen en ontwikkeld in het VK; het wordt hier ook gemaakt. Het moederbedrijf van Mission, IAG, heeft zijn faciliteiten in Huntingdon, Cambridgeshire – de traditionele thuisbasis van Mission – uitgebreid om belangrijke productie-, assemblage- en afwerkingsprocessen voor speciaal geselecteerde producten op te nemen, naast de R&D-functie die hier al is gevestigd. Aan het bestaande gebouw in Huntingdon is een productiefaciliteit van 9.000 ft2 toegevoegd, inclusief een nieuwe echovrije kamer, waardoor er in totaal 25.000 ft2 aan kantoor-, laboratorium- en productieruimte is.

A Stand Up Design

De Mission 770-standaard is op maat ontworpen in samenwerking met Mission’s Director of Acoustic Design, Peter Comeau. Aan elk aspect is gedacht om de perfecte presentatie van de 770-luidspreker te creëren. Met de hand gemaakt in Engeland, met robuust Brits staal, versterkt de 770-standaard de compromisloze aanpak in het thema ‘Made in UK’ voor de terugkeer van de Mission 770.

Specificaties van de Mission 770 – Wit en Zwart

 • General Description: 2-way vented-box / standmount
 • Enclosure Type: Bass reflex
 • Transducer Complement: 2-way
 • Bass Driver: 8″ (200mm) mineral loaded polypropylene cone
 • Treble Driver: 1.25″ (28mm) soft dome
 • AV Shield: No
 • Sensitivity (2.83V @1m): 88dB
 • Recommended Amplifier Power: 25-200W
 • Peak SPL: 117dB
 • Nominal Impedance: 8
 • Minimum Impedance: 6
 • Frequency Response (+/-3dB): 42Hz ~ 20kHz
 • Bass Extension (-6dB): 30Hz
 • Crossover Frequency: 2.9kHz
 • Cabinet Volume (in litres): 38.5L
 • Dimensions (mm):
  • Height (on plinth): 590mm
  • Width: 300mm
  • Depth (with terminals): (300+22)mm
  • Carton Size: 440 x 430 x 725mm
  • Net Weight: 19.2kg/pcs

Mission 770 - Luidsprekers EN Statieven

Alternatieven Bekijken

Dit product bekijken op de website van de fabrikant.

Kleur

Wit, Zwart

Merk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mission 770 – Wit en Zwart – Luidsprekers EN Statieven” te beoordelen
Winkelwagen
Scroll naar boven